Renovatie en uitbreiding RWZI-Boxtel

Renovatie en uitbreiding RWZI-Boxtel


De rioolwaterzuivering van Boxtel is gebouwd in 1963 en is daarmee één van de oudste installaties van Waterschap De Dommel. Tijdens de laatste uitbreiding werd de gehele installatie vervangen en de capaciteit uitgebreid tot 80.000 vervuilingseenheden (v.e.).

Door Noord-brabant BV is het ketelhuis compleet vernieuwd, inclusief het warmtedistributienet voor de slibverwarming, terreinleidingen, de verwarming van de diverse gebouwen op het terrein, ventilatie en regeling. Er werd een nieuwe ketel geplaatst welke geschikt is voor zowel aardgas als voor biogas. Dit biogas komt vrij bij het het zuiveringsproces, wordt opgevangen in een speciale tank en via een leidingstelsel naar de ketel en een warmtekrachtunit getransporteerd.

Zwembad en recreatiecentrum Sneek

Zwembad en recreatiecentrum Sneek


In Sneek werd een geheel nieuw zwem- en recreatiecentrum gebouwd door Vaessen Algemeen Bouwbedrijf.

Het complex omvat o.a. een 25 m bad, een fun-doelgroepenbad, peuterbad, buitenglijbaan met uitglijbad, buitenbad, horecaruimte, multifunctionele ruimte en verenigingsruimte.
Door Noord-Brabant BV werd de complete klimaatinstallatie ontworpen en geïnstalleerd met toepassing van diverse energiebesparende technieken waaronder warmteterugwinning uit ventilatielucht en spoelwater.
De warmteopwekking vindt plaats d.m.v. HR-ketel en warmtekracht-koppeling.

Veenweidebad

Veenweidebad


In opdracht van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf heeft Noord Brabant BV de klimaat installatie gerealiseerd voor het sportcentrum Veenweidebad in Mijdrecht (gem. Ronde Venen)

Het betreft hier een zwemcomplex met een wedstrijd- recreatie en doelgroepenbad, uitgebreide horecavoorzieningen en een fitnessgedeelte.

Het Wedde Voorschoten

Het Wedde Voorschoten


In een tijdsbestek van slechts 5 maanden werd het Zwembad ‘Het Wedde’ in Voorschoten kompleet, bouwkundig en installatietechnisch, gerenoveerd.

Het klimaattechnische gedeelte, verzorgd door Noord-Brabant BV, omvatte o.a. nieuwe ketels inclusief het warmtetransportcircuit, nieuwe luchtbehandelingsystemen in het 25 m bad, het recreatiebad, was/kleedruimten, foyer, personeelsruimte (incl. koeling), nieuwe radiatoreninstallatie, nieuwe warmtewisselaars (TSA’s), warmwatervoorziening en meet- en regelinstallatie (incl. gebouwbeheersysteem).

Opvallend is de toepassing van warmtepompen in de 2 nieuwe luchtbehandelinginstallaties voor het 25 m- en het recreatiebad. De warmtepompen ontvochtigen de lucht in de zwemzalen op een zeer energiezuinige manier. De energie, welke vrijkomt bij het ontvochtigen van de lucht, wordt gebruikt voor het opwarmen van het gebouw en het zwembadwater.

Uniek ketelhuis in Culemborg

Uniek ketelhuis in Culemborg


In opdracht van Vitens Gelderland NV is aan de rand van de nieuwbouwwijk Lanxmeer te Culemborg een nieuw drinkwaterpompstation gebouwd. In dit pompstation is een centraal ketelhuis gerealiseerd voor warmtelevering aan het stadsverwarmingnet van de wijk.

Het hart van de installatie wordt gevormd door een elektrische gedreven warmte-pomp in combinatie met een buffervat van 50.000 liter. Onlangs is de warmtepomp vervangen door een exemplaar met een vermogen van 780 kW. De warmtepomp onttrekt warmte uit de voorraad drinkwater en levert deze vervolgens aan het stadsverwarmingsnet wat in de woonwijk is aangelegd. De aanvullende warmte-productie wordt verzorgd door 2 HR-ketels van elk 650 kW. Het stadsverwarmings-systeem is uitgezet op lagetemperatuur-verwarming waardoor toepassing van een warmtepomp mogelijk is.

In opdracht van Vitens, heeft Noord-Brabant BV de complete realisering van de installaties in het ketelhuis verzorgd.

Sportcentrum ‘Vliegende Vaart’

Sportcentrum ‘Vliegende Vaart’


Het sportcomplex omvat o.a. 2 sporthallen , overdekt 25 m bad, overdekt instructiebad, bijbehorende was- en kleedruimten, horeca-gedeelte, verenigingsruimte en buitenbaden.

Noord-Brabant BV is verantwoordelijk voor het ontwerp en uitvoeren van de verwarmings- en ventilatie-installatie.

Een groot aantal bouwkundige- en installatietechnische maatregelen hebben geleid tot een aanzienlijke verlaging van het te verwachten energieverbruik.

Zo zal o.a. gebruik worden gemaakt van warmteterugwinning uit ventilatielucht, HR-warmte-opwekking, gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit (WKK), frequentie-geregelde motoren en een laag-temperatuurs-verwarmingssysteem.

Boostergemalen in Amsterdam

Boostergemalen in Amsterdam


In Amsterdam zijn een 2-tal nieuwe boostergemalen gebouwd voor de afvoer van afvalwater. De boostergemalen zorgen ervoor dat het rioolwater naar de waterzuivering wordt gepompt. In het gemaal staan, in een kelder, een aantal enorme pompen.

Al naar gelang het aanbod van afvalwater worden de pompen aangestuurd (toerengeregeld); meer aanbod betekent een hoger toerental. De toerenregeling wordt verzorgd door een frequentieregelaar.

De warmte welke vrijkomt bij de frequentieregelaar, wordt via een vloeistofkoeler afgevoerd. In de winter kan de restwarmte worden gebruikt om het gemaal op temperatuur te houden, ’s zomers wordt de warmte naar buitengevoerd.

Noord-Brabant BV verzorgt het luchttechnische deel en het leidingwerk voor de vloeistofkoeling.

Brandweerkazerne Heemstede

Brandweerkazerne Heemstede


Brandweergarage met bijbehorende ruimten voorzien van verwarming en ventilatie.

Kantorencomplex van Limburg Stirumlaan Tilburg

Kantorencomplex van Limburg Stirumlaan Tilburg


Aan de van Limburg Stirumlaan te Tilburg werden 3 kantoorpanden uit 1988 kompleet gerenoveerd en voorzien van een kompleet nieuw ventilatiesysteem met warmteterugwinning en topkoeling.

Op het dak werden nieuwe dakcentrales aangebracht. De renovatiewerkzaamheden werden gefaseerd uitgevoerd. Een gedeelte van de kantoren bleef tijdens de werkzaamheden in bedrijf.

Zwembad Sijsjesberg Huizen

Zwembad Sijsjesberg Huizen

huizen_sijsjesberg3_verschaald_copy1

Zwembad Sijsjesberg , een prachtig gelegen buitenbad aan de rand van Huizen, dateert orgineel uit 1959. In 2011 werd het complex bouwkundig en installatietechnisch gemoderniseerd.

 

 

Behalve vernieuwing van de baden en de zuiveringsinstallatie, zijn de warmtewisselaars en eeen gedeelte van de warmtevoorziening vervangen. Op het dak van het kleedgebouw zijn maar liefst 161 zonnepanelen aangebracht welke zorgen voor het verwarmen van het zwembadwater en het douchewater..